Kada kažete “novogodišnji praznici”, prva asocijacija su sreća i radost. U poslednje vreme je veoma česta pojava da se deca (pa čak i odrasli) zabavljaju uz novogodišnje igrice i aplikacije za vreme praznika. Naravno, tradicionalne aktivnosti kao što su ukrašavanje jelke, grudvanje i sankanje (kad ima snega) nikada neće izaći iz mode, ali ove zanimacije koje nam je donelo digitalno doba su postale toliko popularne da ih svaki dom jednostavno mora imati. Upravo to je razlog što smo odlučili da posetimo Google Play prodavnicu, uradimo mini istraživanje i napravimo listu od 10 novogodišnjih igara i aplikacija koje su vam potrebne za vreme praznika.

1. My Santa Claus

My Santa Claus - Christmas Games

My Santa Claus je verovatno najkompletnija novogodišnja igrica koju ćete trenutno naći u Google Play prodavnici. Nedavno je objavljena, ali sa ovim Deda Mrazom možete raditi toliko toga da zabavi neće biti kraja. Ovu virtuelnu igračku usvajate kao bebu i odgajate dok ne postane pravi, buckasti Deda Mraz! Da biste to uspeli, kroz igru morate stalno zarađivati novčiće kako biste imali dovoljno da kupite hranu i odeću za malog Dedu, ali pored toga, moraćete da ga vodite u toalet, kupate, perete mu zube i ušuškate ga u krevet kada mu se spava. To nije sve. Takođe, za zabavu i igru, Deda Mraz ima desetak mini igrica i malo više bojanki, igru oblačenja sa raznim kombinacijama i još mnogo toga što ćete već sami otkriti. Uživajte!

2. Christmas Photo Frames

Christmas Photo Frames

Nova godina i Božić čine period kada se svi mi neprestano slikamo, zar ne? Christmas Photo Frames vam može pomoći da napravite novogodišnje i božićne razglednice sa svojim fotografijama za tren oka. Preko 20 različitih novogodišnjih ramova za slike će vam pomoći da učinite da svaka od slika koje uramite izgleda radosno i veselo. Još važnije, te slike ćete moći da sačuvate istog trenutka, pošaljete ih prijateljima ili članovima porodice, ali i da ih podelite na društvene mreže direktno iz aplikacije. Stoga, novogodišnji selfiji, grupne slike pored džinovske jelke ili na snegu će sada biti još lepše sa ramovima iz aplikacije Christmas Photo Frames.

3. Christmas Hidden Objects

christmas-hidden-object

Jeste li ikada igrali igru skrivenih predmeta? Ova igra je dobila svoje mesto na listi jer svi mali detektivi moraju imati nešto sa novogodišnjom temom čime će se zabavljati za vreme praznika. Dok otkrivate predmete sakrivene u okićenoj prostoriji, sakupljate retko drago kamenje i otključavate nove nivoe. Pored toga, postoji i režim slagalice na koji se možete lako prebaciti kada vam dosadi da tražite predmete po prostoriji. Ova zabavna novogodišnja igrica će sigurno testirati i poboljšati vašu percepciju, pa zato, navalite!

4. Santa Claus

My Talking Santa Claus - Christmas Games

Ako ukucate “Santa Claus” (Deda Mraz) u pretraživač na stranici Google Play prodavnice, druga igrica po redu koja će se pojaviti je ovaj slatki Deda Mraz koji priča. Prva aplikacija promoviše poziv Deda Mrazu u Laponiju, ali ko još zove Deda Mraza? Deda Mraz koji priča je jednostavna igrica, ali veoma interesantna sa svim svojim opcijama i karakteristikama. Ovaj Deda Mraz priča viceve o samom sebi i svojim irvasima, svira gitaru i peva novogodišnje i božićne pesme, grudva se sa vama, ali i šalje poljupce deci širom sveta i priređuje prelepe vatromete. Mini igrice sa novogodišnjim motivima su takođe tu da se postaraju da igrica deci ne postane dosadna i jednolična. Zanimljiva činjenica je da je Santa Claus jedna od samo nekoliko novogodišnjih igrica sa Deda Mrazom koja ima preko 2 miliona instalacija. Uživajte u igri!

5. Christmas Coloring Pages

Christmas Coloring Pages - Coloring Book for Kids

Sva deca vole da boje i žvrljaju, pa su bojanke Christmas Coloring Pages savršen izbor za ovu listu. Ova novogodišnja aplikacija će obezbediti zabavne aktivnosti za najmlađe u porodici. Dvadeset bojanki snežnih pahulja, irvasa, novogodišnjih jelki, Deda Mraza i Sneška Belića će biti pravi izazov za svako dete koje voli da boji… a svako dete voli da boji. Pored toga, predivna novogodišnja i božićna muzika koja svira u pozadini aplikacije će samo još više ulepšati čarolije prazničnog duha. Instalirajte ovu mini bojanku za vaše najmlađe i zabavite se zajedno.

6. Santa Rider – Racing Game

santa-rider

Ova novogodišnja igrica je malo drugačija od prvih pet. Santa rider je igra za sve uzraste. Poznavaoci igara bi rekli da je ovo novogodišnja kopija igrice Hill Climb Racing, samo što vozite motor umesto automobila. I zaista izgleda tako, ali ovo je Deda Mraz, a razlog zbog kog je na motoru je to što sanke nisu htele da lete, a on mora da obiđe planetu i svoj deci podeli poklone na vreme. Dedina trka motorom ima jednu svrhu – da sva deca dobiju poklon za Novu godinu. Zato, svi pomoćnici koji mu budu pomogli u tome su dobrodošli.

7. Christmas Songs

Christmas Songs - Christmas Music

Kako bi ovo bila lista koja ima nešto za svakoga, postarali smo se da se na njoj nađu novogodišnje igrice i aplikacije iz različitih žanrova, što ste verovatno do sada i primetili. Christmas Songs je muzička aplikacija sa novogodišnjim i božićnim pesmama koje bi svako trebalo da ima na svom uređaju (čak ne zauzima mnogo memorije). Ovaj mini muzički plejer sa preko 30 novogodišnjih i božićnih pesama i melodija je napravljen da širi radosni praznični duh i izazove osmeh na vašem licu. Kada nađete priliku, a prilike za to uvek treba da bude, slušajte ove predivne melodije sa svojim najbližima i uživajte u praznicima!

8. Christmas Sweeper 3

christmas-sweeper-3

Mesto broj osam na našoj listi zauzima novogodišnja igrica napravljena za one koji vole da razmišljaju dok se igraju. Christmas Sweeper 3 je prava igrica za razmišljanje u kojoj morate spojiti 3 ili više istih predmeta u jednoj pravoj liniji kako biste ostvarili dobar rezultat. Ova igrica ima bezbroj nivoa, što vas izaziva da igrate i prelazite nivoe dok god vas mozak služi. Međutim, dok napredujete kroz nivoe, zadaci i misije koje morate ispuniti postaju sve teži i komplikovaniji, što izazovu daje još više na značaju. Igrajte se, uključite moždane vijuge i uživajte u ovoj zabavnoj novogodišnjoj igrici.

9. Christmas Sounds & Ringtones

Ako ste mislili da ćemo napraviti ovu listu i izostaviti aplikaciju sa novogodišnjim melodijama za telefon, prevarili ste se. Svi pravi obožavaoci Nove godine i Božića vole da za svoju melodiju zvona postave neku novogodišnju melodiju u toku praznika. Neki možda misle da je to glupost, međutim, niko ne može navesti nijednu novogodišnju ili božićnu pesmu koja ne izaziva osećaj radosti i sreće. Zato ne čekajte, instalirajte Christmas Sounds & Ringtones, izaberite nekoliko melodija za zvono telefon i kontakt melodije koje će vas podsetiti na osećaj sreće i radosti svaki put kada vam telefon zazvoni.

Christmas Ringtones - Christmas Sounds

10. Photo Editor for Android

Možda se pitate zašto smo odlučili da Photo Editor for Android, aplikaciju za uređivanje slika, stavimo na ovu listu. Razmislite još jednom… Iako ova foto aplikacija nema novogodišnje motive, biće vam od velike koristi za vreme praznika. Svi selfiji, porodične fotografije, slike sa žurki, skijanja i proslava koje uslikate u toku novogodišnjih praznika moraju biti uređeni pre nego što ih objavite na Instagram, Facebook, Twitter, Snapchat, zar ne? Ova aplikacija za uređivanje slika će vam pomoći da uradite sve što je potrebno. Pomoću mnogobrojnih različitih opcija, učinićete da vaše fotografije izgledaju savršeno kada ih objavite na društvenim mrežama ili pošaljete nekome.

Photo Editor for Android

Kao što smo već spomenuli, novogodišnji i božićni praznici su period za radost i sreću. Podelite ih sa drugima. Igrajte smešne igrice i one koje vas teraju da mozgate, radite to sa svojom decom, roditeljima, prijateljima; slušajte novogodišnje pesme i božićnu muziku i slikajte se koliko god možete! Srećni praznici!