Već vekovima dečaci i devojčice širom sveta koriste bojenje kao vid zabave. Crtanje i bojenje jesu zabava, ali su i više od samo toga. Kada bojimo crtež, izražavamo svoju kreativnost, osećanja, i maštu i pretvaramo ih u umetnost. Oskar Vajld je jednom rekao da samo boja, neukaljana ikakvim značenjem, i ni u kakvoj vezi sa ograničenim oblikom, može da se obrati duši na hiljadu različitih načina.


Sva deca vole da boje. Bojenje različitih oblika u razne boje samo privlači pažnju i fokus na tu jednu aktivnost, te dete, dok boji, zasigurno radi mnogo više od toga što mnogi nazivaju zabavom. Da bismo podstakli i podržali male kreativce da se razviju i rade ono što vole, nudimo vam listu od 18 besplatnih bojanki koje možete štampati, sa velikim brojem tema.

1. Mačke Bojanka

Mačke su razigrane i zabavne, naročito deci. One su mnogoj deci omiljena životinja i, verovali ili ne, one se više traže na internetu od bojanki sa psima, što je razlog zašto su Mačke Bojanka bojanka broj 1 na našoj listi. Ima 26 crteža slatkih maca za decu, i svaka od njih bi bila zabavna za bojenje.

Preuzmite linkove za bojanku koja se štampa, kao i digitalnu bojanku, ako bi deca da boje usput.
Get it on Google Play

cat

2. Psi Bojanke

Broj dva na našoj listi je čovekov najbolji prijatelj i najpopularniji ljubimac na svetu. Psi Bojanke je prelepa bojanka za decu, koja sadrži 20 crteža slatkih psića i šteneta koji samo čekaju da ih neko oboji. Ako dete zamisli zelenog psa, i oboji ga baš tako, ko može da tvrdi da zeleni psi ne postoje? Mašta i kreativnost su ono što deci pomaže da postanu pametni, nezavisni ljudi.

Odštampajte svoju kopiju Psi Bojanke, ili nekoliko njih, ili je prosto preuzmite u digitalnom obliku preko svog uređaja i dozvolite deci da se zabave!

Get it on Google Play

dog coloring pages

3. Dinosaurusi Bojanke

Dinosaurusi su oduvek bili sinonim za radoznalost kod dece. Razlog zašto su Dinosaurusi Bojanke toliko popularne može biti činjenica da ove praistorijske životinje više ne postoje, a i pored svega, izgledaju smešno. Dvadeset preslatkih i šašavih crteža dinosaurusa čekaju da ih neko bojama oživi.

Kopija Dinosaurusi Bojanke za decu bi bila predivno iznenađenje za dete zaljubljeno u dinosauruse. Zabavite se!

Get it on Google Play

dinosaur coloring pages

 

4. Igrice Bojanke Noc Vestica

Noć veštica je, posle Božića, verovatno omiljeni dečiji praznik. Sakupljanje brda slatkiša od vrata do vrata, kostimi, izrezbarena tikva, sve to čini beskonačnu zabavu i radost za decu. Igrice Bojanke Noc Vestica je bojanka koja definitivno treba da se doda listi zabavnih stvari koje bi trebalo da radimo za Noć veštica. Male veštice, vampiri, i „strašni“ crteži na 20 različitih strana će sigurno pružiti mnogo zabave mališanima, kao i roditeljima!

Odštampajte male duhove, tikve i veštice, i zabavite se sa svojom decom!

Get it on Google Play

 

halloween coloring pages

5. Božić Bojanka

Kad već pričamo o omiljenim praznicima, Božić ne sme da se zaboravi. Božić Bojanke za decu je bojanka koja sadrži 20 crteža Sneška Belića, božićnih jelki, upakovanih poklona i irvasa. S obzirom na to da je nacrtati i obojiti Deda Mraza za Božić nešto neizbežno, takav je bio i slučaj sa crtežima u bojanci. Božić je najraznobojniji praznik, pa takvi treba da budu i crteži koje deca boje tokom ovog perioda.

Lista linkova za preuzimanje je odmah ispod teksta. Bojanke postoje u štampanom i u digitalnom obliku, za slučaj da vam je bojenje zabavnije na smart telefonu ili tabletu.

Get it on Google Play

halloween coloring pages

 

6. Biblija Bojanka

Da nastavimo u istom maniru, posle Božića najprikladnije je da vam predstavimo Biblija Bojanku. Ova bojanka je možda i savršen način da deci predstavimo religiju, Isusa Hrista i Bibliju. Prelepi crteži, prikladni za decu su ono na šta deca koja uče o Hrišćanstvu treba da obrate pažnju. Crteži su zabavni i smisleni, i svaki od njih ima priču.

Biblija Bojanku možete dobiti u štampanom formatu ili da je preuzmete na svom telefonu, tabletu ili iPad-u besplatno. Sigurno treba da obezbedite primerak za svoju porodicu.

Get it on Google Play

bible coloring pages

 

7. Vila Bojanka

Vile su slatka, neodoljiva, magična stvorenja i nema devojčice na planeti koja ih ne obožava. Vila Bojanka je ime bojanke broj 7 na našoj listi. Slike vila u ovoj bojanci za devojčice su podjednako lepe kao i vile opisane u pričama i predstavljene u crtaćima. Štampani oblik Vila Bojanke će sigurno biti savršeni poklon za svaku curicu koju znate.

Dobro je da je besplatna za preuzimanje i štampanje. Ulepšajte dan nekoj devojčici!

Get it on Google Play

fairy coloring pages

 

8. Bojanke Princeze

Šta je ono što svaka devojčica želi da bude više od vile? Sve male princeze bi trebalo da imaju svoj primerak Bojanke Princeze u svojoj kolekciji bojanki. Zašto? Zato što svaka princezica ne zaslužuje ništa manje od najboljeg i svih 26 crteža prelepih princezi će sigurno postati omiljeni za bojenje. Provedite malo vremena sa svojom decom. Pomozite im da otkriju nove načine bojenja i kombinacije boja da pripreme svoje princeze za bal ili sastanak sa slatkim princom.

Pratite neke od linkova da dođete do bojanke koja vam odgovara.

Get it on Google Play

princess coloring pages

 

9. Konj Bojanka

Poni, jednorozi, prelepi konji… O Bože, ima li nekog ko ne voli ova veličanstvena stvorenja (jednorozi ne postoje, to svi znamo, ili… možda da?) Konj Bojanka je predivna bojanka za dečake i devojčice. Ova, kao i bilo koja druga bojanka, je odlična ako želite da sa svojom decom provedete neko kvalitetno vreme. Ne zaboravite, konji mogu biti crveni ili ljubičasti ako dete tako tvrdi. Mašta nema granice.

Jedan primerak Konj Bojanke za decu može biti savršen poklon za vašu decu, bez nekog posebnog povoda. Svi linkovi za preuzimanje su izlistani. Uživajte!

Get it on Google Play

horse

 

10. Zmaj Bojanka

Koja je to među decom najpopularnija životinja koja ne postoji, pored dinosaurusa? Ne treba dvaput da pogađate. Zmajevi, kao mitska bića se mogu naći u brojnim pričama, filmovima, i crtaćima. Isto važi i za bojanke. Zmaj Bojanka je jako popularna, stoga ako je vaše dete nema u svojoj zbirci bojanki, onda bi to bukvao bio greh. Zmajevi na crtežima u ovoj dečijoj bojanci su toliko neodoljivi, da im čak ni odrasli ne bi odoleli.

 

Get it on Google Play

dragon

 

11. Riba Bojanka

U potrazi za Nemom, Dori kao i Mala Sirena su animirani filmovi zbog kojih su se deca zaljubila u podvodni svet. Riba Bojanka je dospela na našu listu zbog svih prelepih crteža raznih morskih životinjica koje sadrže ogromnu dozu slatkoće. Mnogo boja se može koristiti u kombinaciji sa plavom pozadinom (koja samo sugeriše boju okeana), što deci pruža bezbroj mogućnosti i izbora za bojenje svojih podvodnih prijatelja.

Odštampajte Riba Bojanku svojoj deci. Biće im apsolutno zabavna.

Get it on Google Play

fish

 

12. Leptir Bojanka

Leptir je verovatno jedini (leteći) insekt koga se niko ne boji. A kako bi se i bojali? Nema potrebe da lepotu i veličinu leptira pretačemo u reči – sve boje koje leptir nosi sa tolikom elegancijom sami pričaju priču. Leptir Bojanka će sigurno biti neiscrpan izvor inspiracije za vaše mališane. Znate i sami da različite vrste leptira imaju drugačije kombinacije boja na svojim krilima – ali samo posmatrajte kada će vaše dete izmisliti neku novu! Sigurno će biti preslatko i jedinstveno.

 

Get it on Google Play

butterfly

13. Bojanka Cveće

Nakon što smo Leptir Bojanku stavili na listu, nemoguće je preskočiti Bojanku Cveće. Zašto? Cveće postoji u svim bojama na planeti. Ovo bi trebalo da je dovoljan razlog, ali takođe treba da spomenemo da je cveće i simbol ljubavi, lepote, duhovnosti i učtivosti – sve stvari kojima bi trebalo naučiti našu decu. Devojčice više vole cveće od dečaka (očigledno), pa je ova bojanka možda prikladnija za damice nego za male gospodine. Doduše, na njima je da odluče.

 

Get it on Google Play

Flower Coloring Pages

 

14. Proleće Bojanke za Decu

Proleće je godišnje doba u kome boje oživljavaju, zar ne? Proleće Bojanke za Decu su dospele na listu jer je cela bojanka preplavljena slatkim i neodoljivim crtežima. I dečaci i devojčice će je obožavati. Sve stranice prosto sijaju od sreće i miline koju prikazuju, spremne da ih boji neki mali umetnik. Fascinantno je posmatrati mališane kako percipiraju svet oko sebe, i kako koriste svoju kreativnost da ga izmene i pretoče u predivnu umetnost.

Deca vole poklone – upakujte Proleće Bojanku za decu zajedno sa pakovanjem bojica i ulepšajte dan svojoj deci neočekivanim iznenađenjem. Uživajte zajedno!

 

Get it on Google Play

spring coloring pages

 

15. Bojanke za Uskrs

Još jedan razlog da se latite bojenje je Uskrs. Sva mašta i kreativnost u bojenju se najbolje izlaže na uskršnjim jajima. Ne možemo tačno da utvrdimo koliko se jaja polomi u procesu bojenja, ali baš zato što su toliko sitna i pipava, jaja predstavljaju duplo veću zabavu za decu. Bojanke za Uskrs su podjednako zabavne za bojenje kao i sama uskršnja jaja. Uskršnji zečići i koripice pune crno-belih jaja čekaju da ih deca ožive. Iako je Uskrs još uvek daleko, odštampajte Bojanke za Uskrs za vašu decu i zabavite se svi zajedno!

 

Get it on Google Play

easter coloring pages

 

16. Bojanka za Devojčice

Već smo izneli svoje zapažanje da devojčice možda malo više vole bojenje od dečaka, pa je to očigledni razlog zašto smo Bojanku za Devojčice stavili kao broj 16 na našoj listi. Teme koje su bile specifičnije za bojenje su se izgurale i dobile prednost na našoj listi, ali su ove stranice za devojčice podjednako dobre kao i bojanka broj 1. Mnoštvo crteža strpljivo čeka da ih neko oboji – male princeze i vile, mace i jednorozi su prosto neodoljive, pa kako i ne bi jedna devojčica prosto poželela da zgrabi bojice i počne sa bojenjem. Društvo, zabavite se!

 

Get it on Google Play

Coloring Pages For Girls

 

17. Igrice bojanke za decake

Pa sada, ne bi bilo fer da je na listi samo Bojanka za devojčice a ne i Igrice bojanke za dečake. Zar ne? Pa evo i nje – bojanka samo za dečake. Ova je jedan jako, jako retak primerak bojanke za dečake, te joj stoga treba pokloniti posebnu pažnju u razmatranju poklona za vaše male dečake (pored košarkaške lopte i Xbox konzole). I dečaci takođe vole da boje i budu kreativni. Zato podstaknite vaše mališane da krenu od Igrice bojanke za dečake, pa da onda pređu i na Zmaj Bojanku, kao i na Dinosaurusi Bojanke.

 

Get it on Google Play

Coloring Pages for Boys

 

18. Igrice Bojanke za Decu

Najopštija tema za bojenje je i najlogičnije rešenje za kraj naše liste bojanki koje bi svako dete trebalo da ima u svojoj kolekciji. Igrice Bojanke Za Decu je bojanka koja sadrži više crteža od bilo koje bojanke prethodno navedene. Sa svojim predivnim crtežima i za dečake i devojčice, Igrice Bojanke za decu može da bude savršen poklon za bilo koga. Ako kod kuće imate i dečaka i devojčicu, nemojte uopšte da gubite vreme razmišljajući o tome koje bojanku da im nabavite.

Nabavite primerak Igrice Bojanke za Decu, ili je preuzmite preko svog smart telefona ili table, i posmatrajte svoju decu kako se zabavljaju do beskonačnosti!

 

Get it on Google Play

Coloring Pages for Kids