Matematika je komplikovano štivo za mnogu decu. Zastarele metode u predavanju i nedovoljno dobri nastavnici obično prouzrokuju manjak interesovanja za matematiku i manjak samopouzdanja. Ali škola nije jedino mesto gde se na matematiku gleda sa prezirom. Roditelji obično nisu u stanju da svojoj deci objasne koja je praktična primena matematike. Koliko god da je bitno da negujemo razvijenost detetovog uma u pogledu nauke, takođe bi trebalo da poradimo na tome da se zainteresuju i za matematiku. U ovakvim situacijama tehnologija i svet igrica mogu umnogome da pomognu. Nudimo vam 5 apllikacija koja će pomoći vašoj deci da nauče matematiku uz zabavu.

Matematicke Igrice Dinosaurusi

Math vs. Dinosaurs

Deca obično imaju poteškoća u matimatičkom obrazovanju, ali sa Matematickom Igricom Dinosaurusi mogu da nauče mnogo više od matematike. Ulazeći u svet dinosaurusa, deca će imati mogućnost da vide sve vrste dinosaurusa i da nauče mnogo zanimljivih stvari o ovim praistorijskim životinjama. Prelazeći različite nivoe, i otkrivajući složenost i jednostavnost određenih matematičkih operacija, deca poboljšavaju svoje znanje matematike i uočavaju na čemu treba više da porade. Igrica Matematicke Igrice Dinosaurusi je stvorena baš iz tog razloga. Deca će naučiti kako da sabiraju, oduzimaju, množe i dele da bi uspeli da reše problem.

Matematika za klince – Zevs

Zeus vs. Monsters

Igranje matematičkih igrica je dobro kako za decu tako i za odrasle, što je jedan od razloga zašto ove logičke igrice i sve prednosti koje one sa sobom nose ne bi trebalo propustiti. Igrajući igricu kao što je Matematika za klince – Zevs, deca prolaze kroz vrlo dobar trening u pogledu matematičkog obrazovanja. I pored toga što rade na poboljšanju matematičkih veština, imaju mogućnost i da nauče dosta toga o grčkoj mitologiji: o najvećim grčkim bogovima, boginjama i mitskim čudovištima. Sama igra je jako brza i dinamična. Mogu mnogo da se zabave braneći Olimp od Hada i njegovih zlih stvorenja. Da bi ostao živ, moraš da budeš brz u procesu sabiranja, oduzimanja, množenja i deljenja.

Zabavna Igra Matematike

Math vs. Undead

Poslednje studije su pokazale da je igranje matematičkih igrica jako dobro za decu i da su one zapravo najzabavnije i najveći izazov u kategoriji tih logičkih igara. Nisu savršene samo u pogledu obučavanja, već su pogodne i za poboljšanje i razvijanje refleksa. Na primer, Zabavna Igra Matematike kao matematička igra za decu je mešavina zombi i edukativnih igara, i kao takva je odlična vrsta vežbe za poboljšanje refleksa i analitičkog razmišljanja. Deca vole zombi igrice, naročito ako su pucačine. Zabavna Igra Matematike je stvorena sa više različitih aspekata tako da bude privlačnija i interesantnija deci za igru.

Matematičke Igre za Decu

Math Claw Machine

Šta deca vole više od bilo čega? Slatkiše! Matematičke Igre za Decu je slatka igra koja ih inspiriše da uče matematiku dok se igraju sa slatkišima. Loveći slatkiše hvataljkom dok rešavaju matematičke probleme deca odlaze u Svet Slatkiša, mesto u kome oni najviše uživaju. Igranje ove igre čini učenje matematike slađim.

Matematicke Igrice za Dvoje

Math Duel

Igrajući Matematicke Igrice za Dvoje je dobar način da provedete malo vremena sa svojom decom. Deca vole da se igraju sa svojim mamom i tatom, a ova je jedna od tih kul igrica za decu i roditelje, jer je jedna od onih zabavnih edukativnih igara za dvoje, gde se mogu matematički nadmetati jedan protiv drugog. Testirajte svoje matematičke veštine dok sa svojom decom igrate ovu igricu. Biće korisna i da poboljša odnos između roditelja i dece i da ih zabavi uz mnoge prednosti koje poseduje

Sve ove igrice poboljšavaju sposobnost donošenja odluka, i omogućavaju da brzo i tačno rešavate probleme. Pored toga, ove i slične matematičke igrice su ono što matematiku čini zabavnom. Ako vaša deca još uvek nisu uopšte probala neku matematičku igricu, mi vam toplo preporučujemo da im dozvolite da se oprobaju u nekoj od gore navedenih. Dok se budu igrala, deca će sigurno nešto dodatno naučiti, poboljšati svoje veštine, zabaviti se, a pored svega toga i vi ćete provesti više vremena sa njima radeći nešto interesantno i zabavno.