Sigurno ste u skorije vreme čuli ili pročitali priču o isceljujućoj moći koju imaju bojanke za odrasle. Znajte, priča je istinita. Trend koji su započele slikovnice i bojanke za odrasle je postao veoma popularan u proteklih nekoliko godina i, očigledno, one su pomogle mnogim ljudima da se nose sa stresom i anksioznošću, da postanu staloženi i opušteniji, kao i da dostignu smireno stanje uma. Postoje raznovrsne bojanke za odrasle, ali su se kategorije kao što su mandala, zen, životinje i leptiri izdvojile kao najpopularnije i najefikasnije među njima. Tekst koji smo vam pripremili sadrži informacije o najboljim besplatnim bojankama koje možete preuzeti sa interneta, odštampati i bojiti. Nadamo se da ćete pronaći nešto što će i vama biti korisno.

Coloring Pages for Adults

Bojanke za odrasle (Coloring Pages for Adults) je jedinstvena slikovnica koju možete naći na internetu. Ne postoji nijedna knjiga sa bojankama za preuzimanje sa interneta koja ima veći izbor crteža: 253 bojanki sa različitim stilovima, motivima i različite težine. Trebaće vam malo više vremena da odštampate sve crteže iz ove slikovnice, ali lepota, visoka rezolucija i kvalitet ovih bojanki će sigurno biti vredni vremena provedenog pored štampača. Bolja ideja, međutim, je da sačuvate celu slikovnicu na USB memoriju, odnesete je u fotokopirnicu gde će vam sve odštampati i ukoričiti. Pored verzije za štampanje, slikovnica Bojanke za odrasle ima i digitalnu verziju koju svi pravi ljubitelji bojenja mogu instalirati i koristiti na svojim uređajima gde god se nalazili.

Printable Coloring Pages for Adults

Just Color

Just Color je vebsajt sa dosta velikom bazom bojanki. U bazi sa 5 kategorija i desetinama podkategorija sigurno će se naći bojanke za odrasle koje će se i vama svideti. Na ovom sajtu ima mnogo odličnih bojanki dobrog kvaliteta, ali isto tako ima i onih koje nisu toliko dobre. Ipak, u ovoliko velikoj kolekciji crteža i bojanki ne možete očekivati da svaka bude savršena.

Samo nekoliko klikova je potrebno da sliku sa ekrana imate u svojim rukama.

coloring-pages-adults

Animal Coloring Book – Coloring Pages

Bojanke životinje (Animal Coloring Book) – bojanke za odrasle je kolekcija 20 najlepših crteža sa različitim životinjama – psima, lavovima, pticama, kamilama, delfinima, vukovima, itd. Ne može se mnogo toga reći o ovoj bojanci osim da ćete se oduševiti svakim crtežom koji se nalazi u njoj. Jasno iscrtani najsitniji detalji, visoka rezolucija – sve karakteristike ove slikovnice su dovedene do savršenstva. Ova datoteka je laka za prezimanje, još lakša za štampu, pa zato štampajte! I zabavite se! Ako nemate vremena ili mogućnost da štampate bojanke za odrasle, ovu možete pronaći u obliku aplikacije, instalirati na svoj telefon ili tablet i početi da bojite na jedan potpuno nov način. Uživajte!

Animal Coloring Pages for Adults

Trail of Colors

Trail of Colors je veb stranica sa velikim izborom slikovnica. Vlasnici stranice su dizajnirali prelepe besplatne bojanke za odrasle koje su dostupne svima. Među njima možete pronaći crteže listova, cvetova, leptira, zmajeva, vanzemaljaca i apstraktnih oblika.

Navedene bojanke su besplatne, a jednu sliku možete odštampati za samo nekoliko sekundi i započeti svoje putovanje kroz boje.

trail-of-colors

Butterfly Coloring Pages

Još jedna slikovnica za štampu su bojanke za odrasle ispunjene nežnošću, prirodom i slobodom. U njoj se nalazi 18 najlepših crteža visoke rezolucije i različitih vrsta leptira. Samo kada gledate leptire kako lete naokolo je opuštajuće i umirujuće, ali kada se fokusirate na bojenje leptira, to zaista isceljuje vaš um, telo i duh. Pored toga, ako ste u pokretu, putujete ili idete nekud poslom, od velike koristi će vam biti da u džepu imate digitalnu verziju Leptir bojanke za odrasle.

Butterfly Coloring Pages

AZ Coloring

AZ Coloring je još jedna veb stranica sa bespltatnim bojankama i, kako oni navode, imaju ih na tone.

Ovde možete naći veliki broj cvetnih, apstraktnih, geometrijskih i bojanki sa životinjama, kao i mandale sa različitim nivoima težine. Tu si neke zaista jedinstvene bojanke za odrasle koje ne želite da zaobiđete. Kada pronađete crtež koji želite da obojite, jednostavno kliknite na sliku kako biste otvorili uvećanu verziju i pomoću crvenog dugmeta odštampajte bojanku sa ekrana.

az-coloring

Mandala Coloring Pages

Vekovima su mandale poznate kao jedinstvena metoda za lečenje uma i duha. Mandala (Sanskrit: krug) predstavlja univerzum, pa stoga i sve što se nalazi oko nas. Mandale često predstavljaju radijalnu ravnotežu, zbog čega bojenje ovakvih crteža može biti veoma korisno za opuštanje vašeg uma. Poznate su po tome da lišavaju stresa i anksioznosti, a ove mandala bojanke za odrasle će vam baš u tome i pomoći. Kolekcija od 20 mandala bojanki je dostupna u digitalnoj verziji, kao aplikacija, pa tako možete da se opustite i prepustite se čaroliji mandala čak i kada nemate slikovnicu i bojice sa sobom.

Mandala Coloring Pages

Crayola Coloring for Adults

Crayola  je vebsajt koji ima lepu, veoma interesantnu kolekciju gde su bojanke za odrasle u vidu spirala koje su inspirisane azijskom kulturom, sedamdesetim godinama 20. Veka i Alisom u zemlji čuda. Ovde nećete naći veliki izbor crteža, ali kolekcija koju ovde imaju je prilično jedinstvena.

Da biste u svojim rukama imali jednu (ili više) sliku sa ove veb stranice u svojim rukama, samo kliknite na “Print Now” i crteži za bojenje će biti u vašim rukama za tili čas.

crayola