Jeste ili ikada igrali crvene rukavice kao dete? Da li poznajete odrasle ljude, ljude sa odgovornim poslom i porodicom, koji i dalje uživaju igrajući ovu igru s vremena na vreme? Crvene rukavice nekima prosto nikada ne dosade! Iako je najpopularnija kao dečija igra, mnogi roditelji modernog doba veruju da su crvene rukavice previše nasilna igra da bi se njihova deca igrala na taj način. To je, zapravo, jedan od glavnih razloga zbog kojih smo odabrali da pišemo recenziju o igrici Crvene Rukavice: Igre za Dvoje umesto o “Clash of Clans” (ili nekoj sličnoj). Sada svi mogu da igraju crvene rukavice, a da ih ruke ne bole i ne pocrvene od udaraca. Budući da je dostupna na gotovo svim marketima (Google Play, Apple App Store, Windows Phone Store i Amazon) ova igrica je postala popularna širom planete. Međutim, ovaj članak će biti posvećen samo Android verziji Crvene Rukavice: Igrice za dvoje.

Crvene Rukavice: Igre za Dvoje

DETALJI O IGRICI I RECENZIJE KORISNIKA

Crvene Rukavice: Igre za Dvoje, koju je napravio PeakselGames, je veoma jednostavna, ali super zarazna igrica za dva igrača. Korisnici Android telefona i tableta misle da je veoma zabavna, a preko 6 miliona instalacija to i potvrđuje. Prosečna ocena ove mini igrice je 4,0. Imajući u vidu činjenicu da je nešto preko 69.000 korisnika ocenilio igru, rejting od četiri zvezdice je nešto čime se kreatori ponose (naravno, veća ocena nikome ne bi smetala). Većina loših komentara i ocena se odnose na to da se “igrica zamrzne” ili “neće čak ni da se pokrene”, pa smo odlučili da testiramo je na nekoliko različitih uređaja. Istina je da se igrica zamrzne na telefonu LG G2x, dok Samsung Galaxy Ace neće ni da je pokrene, ali zato radi na nekolicini drugih (novijih) uređaja na kojima smo je testirali: Huawei G7, Samsung Galaxy S3, Nexus 5 i Samsung Galaxy S6. Ovo pokazuje da problem može nastati zbog uređaja koji koristite, ne isključivo zbog aplikacije, pa zato proverite da li je aplikacija/igrica koju instalirate kompatibilna sa vašim uređajem i da li uređaj ima dovoljno jak procesor da je pokrene. Starosno ograničenje za Crvene Rukavice je PEGI 3, što znači da je igrica bezbedna za igru ako ste stariji od tri godine, dok su poslednje promene na aplikaciji vršene u septembru 2016. godine. Testirajući Crvene Rukavice, naš tim se ludo zabavljao, pa je zbog toga organizovan i mini turnir, tako je da naša lična, kolektivna ocena igrice 4.4 zvezdice.

Crvene Rukavice: Igre za Dvoje

KAKO IGRICA FUNKCIONIŠE, KARAKTERISTIKE

Prvi utisak koji ćete steći o igrici će nastati kada čujete veselu muziku, kao iz crtaća koja se čuje u pozadini igrice. U trenutku vam podiže raspoloženje, ali i ublažava činjenicu da je dizajn igrice dosta jednostavan. Da jednostavnost u dizajnu nije loša stvar, dokazano je primerom popularne igrice “Flappy Bird” koja je zarazila svet pre par godina. Dalje, kratak tutorijal vas upućuje u to kako igrica funkcioniše. Igrica je prevedena na 19 različitih jezika, tako da je možete igrati na srpskom ili engleskom, ali ako će vam biti zabavno, možete je prebaciti na tajlandski, poljski, italijanski, španski, malajski, itd. Ali najbitnija stvar je da Crvene Rukavice možete igrati na svom jeziku.

Pošto su Crvene Rukavice igra za dva igrača, bilo bi dobro da nađete protivnika (tako je zabavnije i manje je predvidivo kada će protivnik udariti nego kada samo vi igrate sa obe strane). Kada je i protivnik spreman, oba igrača biraju svoje “oružje”. Naime, igrica nudi 23 različite ruke i ekstremitete čudovišta/životinja kojima možete igrati. Ovde već postaje interesantno jer je većina ovih ruku veoma dobro osmišljena i dizajnirana, pa ćete želeti da igrate sa svima odjednom.

Crvene Rukavice: Igre za Dvoje      Crvene Rukavice: Igre za Dvoje  

Kada ste konačno spremni za početak igre, tada počinje zabava! Jedan igrač dodirom na ekran napada, dok se drugi na isti način brani i izbegava udarac. Igrač koji prvi dođe do 10 udaraca pobeđuje. Tokom igrice može postati vrlo napeto i situacija se zagreva kako se igra bliži kraju. Veoma smešna, ali u isto vreme i domišljata, karakteristika je kazna ta kukavice. Dakle, ako se povučete tri puta za redom, a protivnik nije napao, vaša ruka ide u okove i protivnik dobija slobodan, kazneni udarac. I tako, dok udarate jedni druge (u igrici, naravno), ruke koje ste odabrali na početku postaju sve rumenije, što je još jedna domišljata, smešna karakteristika koju su dizajneri dodali. Kada jedan od igrača dođe do 10 udaraca, igrica se završava, ali sigurno ćete želeti da igrate ponovo, makar revanš.

Ludo iskustvo u toku igranja mogu pokvariti reklame koje iskaču s vremena na vreme. Imajući u vidu da je ovo besplatna igrica, treba očekivati da naletite na koju reklamu, ali uvek imate mogućnost da isključite internet na uređaju i izbegnete ih.

Crvene Rukavice: Igre za Dvoje      Crvene Rukavice: Igre za Dvoje

TESTIRANJE U OKVIRU KOMPANIJE

Nakon testiranja igrice, u kompaniji smo organizovali turnir “Crvene Rukavice” da proverimo kakva će biti masovna reakcija na ovu igricu. Učestvovalo je 24 takmičara, a pobednik je osvojio besplatnu kafu u periodu od mesec dana. Ne možete ni da zamislite koliko strasti i energije su takmičari uložili samo da bi osvojili besplatnu kafu! Može se reći da turnir “Crvene Rukavice” spada u dva najsmešnija sata koja je kolektiv proveo u kancelariji.

Da zaključimo, ako igrate Crvene Rukavice na telefonu ili tabletu, sigurno je da neće biti suza izazvanih fizičkim bolom, ludo ćete se zabaviti, a ne morate da platite da biste se igrali. Crvene Rukavice – Igre za Dvoje nije najbolja igrica za Android ikada izmišljena, ali definitivno vredi da je imate na uređaju.