Klasična muzika je pokazala svetu da besmrtnost nije samo iluzija. Iako su nam savremeno doba i nove tehnologije doneli nove vrste muzike, taj vekovima star ritam klasike nastavlja da živi bez namere da uspori. Klasična muzika se, naime, prilagođava vremenu u kom se zatekne uz pomoć svojih vernih poštovalaca, pa je tako našla način da se uvuče i u ovaj naš savremeni, digitalni svet. Postoje stotine aplikacija sa klasičnom muzikom koje možete imati na svojim mobilnim telefonima i tabletima, a to je jedan od znakova da je ovaj klasični ritam koji dotiče dušu tu da ostane zauvek. Kreirali smo spisak od pet besplatnih aplikacija sa klasičnom muzikom koje možete pronaći u Google Play prodavnici. Pomoću njih možete slušati dela svojih omiljenih kompozitora bilo kada i bilo gde da se nalazite.

Klasicna Muzika

Klasična Muzika je aplikacija u kojoj ćete pronaći najpopularnija dela najpoznatijih kompozitora svih vremena. Preko 90 klasičnih remek-dela je adaptirano za telefone i tablet uređaje. Interfejs je napravljen tako da omogućava svima od 7 do 77 da se lako snalaze dok koriste aplikaciju. Ovde možete slušati muziku najpoznatijih kompozitora svih vremena, kao što su Betoven, Mocart, Bah, Šuman, Vivaldi i drugi. Ova aplikacija se može koristiti za više svrha, a vi ste ti koji će odlučiti kako će služiti vama. Jedna stvar je sigurno zagarantovana – uživaćete dok je koristite.

Classical Music

Mocart – Klasicna Muzika

Mocart – Klasicna Muzika je aplikacija sa plejlistom najpopularnijih i najpoznatijih Mocartovih kompozicija. Sva njegova remek-dela se mogu naći ovde – Don Žuan (Don Giovanni), Mala noćna muzika (Eine kleine Nachtmusik), Čarobna frula (Die Zauberflöte), Kraljica noći, Figarova ženidba i druge. Uz zvuk visokog kvaliteta i interfejs koji vam omogućava da sa lakoćom koristite aplikaciju, ovo je jedna od najpopularnijih aplikacija u Google Play prodavnici gde je glavna tema Mocart i njegova klasična muzika.

Wolfgang Amadeus Mozart Classical Music

Vivaldi – Klasicna Muzika

Klasična muzika Antonija Vivaldija je verovatno najpopularnija među profesorima i nastavnicima koji koriste klasičnu muziku u svojim učionicama za vreme nastave i ljudima koji svoj mir i opuštanje traže u ovoj vrsti muzike. Možete je koristiti da slušate koncerte za violinu, Četiri godišnja doba (Le quattro stagioni) i još mnogo drugih Vivaldijevih kompozicija na svom mobilnom telefonu ili tabletu. Slušajte Četiri godišnja doba, jednu od najpopularnijih baroknih kompozicija. Uživajte u melodijama “Zime” i njenim srebrnastim pizzicato notama ili slušajte “Leto”, koje izaziva gromove svojom energijom (zato se poslednji deo zove “Oluja”). Takođe, odslušajte Laudate Dominum, neverovatno muzičko delo za violinu uz pratnju vokala, koncert za violinu La Stravaganza, a pored ostalih, i još nekoliko sjajnih  koncerata za flautu. Ako ste pravi obožavalac klasične muzike, ovakvu aplikaciju zaista morate imati na svom Android uređaju.

Antonio Vivaldi Classical Music

Betoven – Klasicna Muzika

Ljubitelji Betovenove muzike će se posebno oduševiti ovom aplikacijom. Klasična muzika, naročito elegantne melodije Betovenove 9. simfonije ili opuštajuće zvuke Mesečeve sonate će vam pomoći da se oslobodite stresa na mnogo načina. Pomoći će vam da se opustite i dostignete stranje harmonije.

Najinteresantnija činjenica u vezi sa ovom (ali i sa ostale 4 aplikacije) je to što svu muziku možete slušati gde god da odete i u bilo koje doba. Opustite se uz čarobne melodije kompozicije “Za Elizu”ili “Oda radosti” negde u prirodi ili za vreme duge vožnje. Uživajte!

Beethoven Classical Music

Johan Sebastijan Bah Muzika

Poslednja aplikacija, ali nikako manje bitna od prethodnih, je klasična muzika Johana Sebastijana Baha. Dodajte njegove kompozicije na listu najboljih dela zajedno sa delima ostalih kompozitora i slušajte Branderburške koncerte ili “Božićni oratorijum”. Opustite se uz prijatnu muziku različitih muzičkih instrumenata.

Johann Sebastian Bach Classical Music

Sva klasična muzika, to jest sve muzičke aplikacije sa ovom muzikom koje se nalaze na ovoj listi su besplatne. Nailazićete zbog toga na reklame dok ih budete koristili. Međutim, postoji opcija pomoću koje možete preuzeti sve kompozicije koje želite na svoj uređaj. Zatim isključite internet i neometano zaronite u more divnih klasičnih melodija. Pravi obožavaoci koji zaista znaju šta predstavlja klasična muzika će zasigurno ceniti postojanje ovih aplikacija jer pomoću njih možete slušati svoje omiljene kompozicije gde god da ste.