Učiš strani jezik već neko vreme? Osećaš da već ima popriličnog napretka, ali ti je takođe potreban način da održavaš svoje znanje jezika? Možda je igranje igrica na mobilnom telefonu dobar način za vežbanje jezika. I to ne bilo kakvih igrica: tvoj savršen izbor mogu biti aplikacije i igrice kvizova!

Tačno ili Netačno: Kviz Znanja

True or False Quiz

Kviz nudi pregršt tvrdnji, od kojih su neke tačne, a neke potpune izmišljotine. Treba kliknuti na dugme tačno ili netačno, što te dalje vodi na zanimljivost koja ima veze sa određenom temom same tvrdnje. Pitaš se kakve ti koristi imaš od toga? Pa imaš. Same činjenice i tvrdnje (zajedno sa prethodno pomenutim zanimljivostima) pokrivaju veliki broj tema, što dalje pruža bogatu listu novih reči za proširenje vokabulara, kolokacija, izraza i fraza. Na taj način ne samo da se može poboljšati znanje engleskog jezika, već se mogu vežbati i neki drugi strani jezici ako je to ono što ti želiš.

Get it on Google Play

Kviz Opšteg Znanja

General Knowledge Quiz

Uopšte se ne dovodi u pitanje to da je klasično organizovano učenje u učionici nezamenljivo. Međutim, s vremena na vreme, može biti zdravo i dobro da se učenicima ponudi neka alternativa za učenje i vežbanje. Kviz Opšteg Znanja je super aplikacija koja može poboljšati učenje, naročito u pogledu jezika, a samim tim na nesvesnom nivou pomaže učenicima da usvoje mnogo novih znanja i veština. Za razliku od prethodno navedenog kviza, ovaj u neku ruku nudi i mogućnost za vežbanje pisanja odnosno spelinga, jer sadrži odeljak u kome se zahteva da se ukuca odgovor na dato pitanje. Osim toga, u ovom kvizu ne postoje samo tačne ili netačne tvrdnje, već i pitanja, zahvaljujući kojim lako može da se vežba i postavljanje pitanja na datom jeziku.

Get it on Google Play

Trivia Kviz Igra – Kviz Znanja na Srpskom

Trivia Quiz

Možda ne za potpune početnike, već za ljude koji već vladaju jezikom u određenoj meri, ovaj Trivia Kviz može biti od pomoći da se proširi znanje jezika kao i da se provežba određeni jezik; ako ništa drugo, igrajući ovaj kviz ostajete u dodiru sa jezikom. Teme koje kviz pokriva su apsolutno privlačne mladim učenjacima, što ovu aplikaciju čini još interesantnijom. Opet, možda se pitaš kakve koristi ti imaš od toga. Uvek ćeš moći da pratiš trendove i promene u pogledu novih reči i izraza koje se neizostavno stalno smenjuju i menjanju u svakom jeziku.

Get it on Google Play

Jedna od “mana” ovih kvizova je to što nemaš mogućnost da čuješ jezik na kome ga igraš, ili da vežbaš govor. S druge strane, čini čuda za poboljšanje pisane komunikacije. Najbolji deo je to što uopšte nemaš osećaj kao da učiš. Zabavljaš se, a dok to radiš znanje i veštine ti se prosto prikradu i ostaju u tvojoj glavi nesvesno.

Sve u svemu, dajte svojim učenicima priliku da se s vremena na vreme opuste. Ponudite im brojne alternative da rade na sebi, da se usavršavaju, a možda ih time i ohrabrite da na svoju ruku počnu da igraju kvizove. Možda nećete ni primetiti kada njihove veštine prosto zablistaju!