Retke su aktivnosti koje deca vole više od bojenja. Bojenje im pruža mogućnost da dizajniraju sopstveni svet u kome će se nalaziti sve boje koje se njima sviđaju. Danas čak i odrasli vole da se upuste u ovu aktivnost pošto mnogi smatraju da je bojenje način da se redukuje stres i smiri um. Pored smirenosti, postoji još mnogo korisnih stvari koje nam bojanke donose, kao na primer:

  • pružaju deci priliku da se razvijaju i pokažu svoju kreativnost
  • bojenje unapređuje koordinaciju oko-ruka, kao i prepoznavanje boja kod dece
  • bojanke pomažu deci da nauče da se koncentrišu i fokusiraju na završavanje započetog
  • bojenje kao aktivnost može imati terapeutski efekat na osobu

Sa svim ovim beneficijama (čak iako deca njih nisu svesna), lako je videti zašto je ova aktivnost popularna među osobama svih uzasta. Nakon evolucije pametnih telefona i njihovim konstantnim unapređivanjem, svet bojanki se preselio na ravne ekrane na dodir. Stoga, izabrali smo nekoliko bojanki koje bi zajedno sa svojim detetom definitivno trebalo da isprobate.

 

Bojanke dinosaurusi

Neverovatno slatki, srećni dinosi u ovoj bojanci će biti više nego počastvovani da nauče vaše dete kako da uklapa boje. Njihova nasmejana lica i luckasti izgled će dugo održati vaše dete okupiranim. Igrica Bojanke dinosaurusi će omogućiti vašem detetu da koristi više od 10 paleta boja, kao i da ih primenjuje na 4 različita načina – pomoći kofe sa bojom, četkice, bojice i spreja. Takođe postoji mogućnost zumiranja, pa dinosaurusi mogu biti obojeni precizno (niko ne voli kada pređe bojicom preko linije). Karakteristika kojom ova bojanka prevazilazi obične bojanke na papiru je opcija da obrišete potez, pa čak i ako dete napravi grešku pri bojenju, lako može početi iznova.

 

Princeze Bojanke

Ova bojanka je više namenjena damama. Pusitte maštu vaše devojčice da se rasplamsa dok boji crtež princeze koja se sprema da krene na bal. Vaša devojčica će razvijati svoj osećaj za modu i, u isto vreme, podstaći svoju kreativnost, koja će joj sigurno biti od pomoći kasnije kada bude morala da uklapa boje za svoje odevne kombinacije. Ova igrica bojanka sadrži 26 crteža sa predivnim princezama. Opcija za zumiranje je takođe dostupna, a broj paleta i načina za bojenje je isti kao u prethodnoj bojanci. Bojanke Princeze takođe imaju lepu pozadinsku muziku koju možete uključiti i isključiti po želji.

 

Bojanke za Uskrs

image01

Da li postoji praznik i slavlje sa više boja od Uskrsa? Naravno da ne. Dok se svake godine u proleće spremamo za uzbuđenje puno boja koje traje nekoliko dana (i da nanesemo boju za uskršnja jaja svuda po sebi), igrica Bojanke za Uskrs pruža mogućnost deci da se zabavljaju kao da je Uskrs cele godine. Pored stikera i šablona za bojenje, zabavne pozadinske muzike i mogućnosti da podelite svoje umetničko delo sa prijateljima preko društvenih mreža (Fejsbuk, Tviter, Instagram), ova igrica bojanka omogućava deci da budu kreativna i smisle nove šablone i boje za sledeću proslavu Uskrsa. Tako, kada dođe Uskrs, sve što treba da uradite je da im date jaja i bićete sigurni da će uživati u svakom trenutku provedenom bojeći ih.

 

Mačke i Pas Bojanke

Omiljeni ljubimci mnoge dece širom sveta, pas i mačka, su crteži koje svako dete voli da vidi. Dodajte tome činjenicu da dete ima mogućnost da ih oboji u koju god boju želi i dobili ste sate zabave za svoje mališane. Jeste li ikada videli zelenog psa? Možda ne u stvarnosti, ali je moguće stvoriti jednog u aplikaciji Psi Bojanke. Postoji i verzija sa mačkama u kojoj imate crteže preslatkih mačaka u različitim situacijama. Obe igrice bojanke pružaju mogućnost da zumirate i obrišete potez kada pogrešite, pa se greške lako ispravljaju i zaobilaze. Takođe možete podeliti završen umetnički rad na društvenim mrežama i pokazati svetu šta je vaše dete obojilo.

Bojanke su više od samo zabave za decu. Dugo ih drže okupiranim dok rade nešto što je zaista kreativno i pomaže im da razviju svoj umetnički potencijal. Dajte svom detetu da se igra sa nekom od ovih bojanki i voleće vas još više. Nepotrebno je reći da ćete i vi biti srećni, znajući da će vaše dete raditi nešto korisno u slobodno vreme.