Uskršnji praznici se bliže, da li ste spremni? Koliko god voleli da provodimo kvalitetno vreme sa decom, veoma je teško ispuniti im svaki dan zanimljivim aktivnostima kada ne idu u školu tokom praznika. Znamo da vam ponestaje strpljenja, zato smo za vas spremili listu najboljih 5 aktivnosti koje možete raditi sa decom tokom praznika.

Dakle, evo nekoliko ideja kako da se zabavite sa decom tokom Uskršnjih praznika:

1. Provedite kvalitetno vreme sa porodicom

Postoji mnogo aktivnosti koje možete upražnjavati sa porodicom i sačuvati neprocenjive uspomene. Ne morate čak nigde ni da otputujete, pretvorite dvorište u vašu destinaciju iz snova. Igrajte odbojku, pravite roštilj, spremite fotoaparat i zabeležite sve uspomene. Šta je bolje od druženja sa porodicom i prijateljima.

2. Igrajte edukativne kvizove sa decom

Najbolje učenje je uz igru, a praznici su savršen trenutak za to. Igrajte kviz opšteg znanja, kviz o životinjama ili kviz o hrani, i beskrajno ćete se zabaviti i naučiti nešto novo. Kvizovi su sjajan način da deca nauče nove stvari, a istovremeno će se igrati i smejati zajedno sa vama.

3. Igrajte se sa kućnim ljubimcima

Neki od nas imaju priliku da svakodnevno provode vreme sa ljubimcima, šetaju ih i igraju se, dok drugi imaju veoma malo vremena za njih. Bez obzira na to koliko smo zauzeti, kvalitetno provedeno vreme sa kućnim ljubimcem je od velike važnosti, kako za ljubimce tako i za porodicu. Međutim, ukoliko nemate uslova ili vaša deca još uvek nisu spremna za pravog kućnog ljubimca, onda su virtuelni ljubimci prava stvar. Preuzmite Oskara, mačku koja priča ili psa koji govori Mašu i vaša deca se mogu zabaviti i istovremeno naučiti mnogo toga o čuvanju pravog ljubimca kao i odgovornosti.

4. Spremite se za bojenje

Bojenje je izvrstan način za razvoj perceptualnih veština kada su u pitanju boje i oblici. Dok dete boji određene stvari i ne prelazi linije, ustvari razvija i koordiniše kompleksni skup veština. S druge strane, bojanke za odrasle su odličan način za opuštanje. Kada se mozak fokusira na određeni zadatak kao što je bojenje, može da se u potpunosti isključi i zaboravi na sve stresne situacije. Na ovaj način, bojenje je ustvari način meditacije, kojim se naglašava fokus na sam čin bojenja.

Preuzmite Uskršnje bojanke za decu ili Mandala Bojanku za vas i krenite sa bojenjem! Uživaćete!

5. Gledajte filmove zajedno

Danas sve porodice žive brzim načinom života, i samim tim žrtvuju vreme koje bi proveli sa porodicom kako bi završili neke druge obaveze. Filmovi su savršen način da se okupite svi zajedno i gledate nešto zanimljivo. Napravite kokice, spremite razne grickalice, smestite se i filmsko veče može da počne.

Da li vam se sviđaju naši predlozi? Isprobajte i javite nam kako vi provodite slobodno vreme tokom Uskršnjih praznika.