Pažnja, pažnja, roditelji i deco! Evo igre koja će vas bukvalno oboriti s nogu, jer je šokantna! Naravno, kad se kaže šokantna, misli se na nešto potpuno pozitivno. Edukativna je u mnogo pogleda (pod pretpostavkom da već znate osnovna pravila igre.)

Ono što odmah privlači pažnju je sama činjenica da je igra odlična za savladavanje pojedinih jezičkih veština, kao što je spelovanje. Ne samo da se nudi mogućnost da se vežba engleski, već se i pruža prilika da se nauče neki novi jezici, Naime, igrica je dostupna na raznim jezicima – tačnije 13, a neki od njih su nemački, italijanski, španski, portugalski, ruski, i mnogi drugi. Dobro, hajde da budemo realni, vaši klinci ne mogu potpuno da ovladaju jezikom igrajući igricu, ali sama činjenica da će moći da dođu u dodir sa nekim novim jezicima i rečima im može biti od pomoći i kao jedno lepo iskustvo koje obogaćuje.

hangman Hangman Hangman Hangman

Pored toga, Vešala Plus je edukativnog sadržaja i u nekom generalnijem pogledu, jer reči koje se javljaju u igrici obuhvataju mnogobrojne teme i oblasti. Pa tako možete da pogađate reči koje se odnose na poznate ličnosti i glumce, sportove i sportiste, modu, geografiju, muziku, TV emisije, hranu i piće, životinje i mnogo toga drugog. Ono čega su se developeri setili ovog puta je da vam daju neke zanimljive informacije i činjenice o stvarima koje se javljaju u igrici. Bez obzira na to da li je odgovor tačan ili netačan, nudi vam se neka interesantna činjenica o tom pojmu, i verujte, neke od njih mogu biti zaista intrigantne s vremena na vreme. Ali stvarno, budimo realni, nikada vam tako neke stvari ne bi pale na pamet, tako da ovo može biti odličan izgovor da podstaknete svoju decu da malo više istražuju. Bez obzira na sve, igrica vam ipak nudi da provedete malo više vremena sa svojom decom, u slučaju da odlučite da im se pridružite u igri.

Hangman hangman hangman

Zatim, ono što se takođe može primetiti u vezi sa igricom je da su grafički dizajneri hteli da se drže jednostavnosti, i da su se vodili parolom “manje je više.“ Nema toliko mnogo detalja ili specijalnih efekata, što je u potpunosti u redu. Naprotiv, baš je kul što su pozadina kao i crteži i slike u igrici poprilično retro, i čini vam se kao da listate neku od starih školskih svezaka ili nečiji dnevnik. Pored toga, igra ima neku vrstu rangiranja. Najniži nivo na lestvici je ameba, i što više napredujete možete da budete crvić, pacov, mačka itd. Možete da organizujete takmičenje među decom, i da pokušate da otkrijete ko od njih može više da napreduje na lestvici. Međutim, ima jedva stvar s kojom bi trebalo biti pažljiviji, a to je da ne bi trebalo da zaboravite da sačuvate svaki napredak koji napravite u toku igrice, jer za slučaj da pogrešno odgovorite padate na dno lestvice. Plus je vreme dato za svaki odgovor ograničeno na dva minuta, ali postoji i opcija da se pritisne dugme za pauzu, za slučaj da vam treba više vremena za razmišljanje.

Hangman Hangman hangman hangman

Ono što je posebno zanimljivo u samoj igrici je to što možete da besite drugog lika svaki put kada pogađate reč, jer ih ima ukupo 8. Pa tako možete da naiđete na Drakulu, Supermena, Pirata, Kaubojca, Zombija, i mnoge druge, dok se oni nasumično smenjuju svaki put kada pogađate reč. Još jedna dobra stvar u vezi sa ovim likovima je da su lokalizovani u smislu da svaki od njih potiče iz neke druge kulture. To je dodatni edukativni aspekt igrice: naime, ako vaši mališani vide čoveka u kimonu, sa slamnatim šeširom, japankama i sa parem mačeva koji vise s njegovog pojass, možda će vas zapitati ko je taj čovek i odakle dolazi, što će biti podsticaj da zaplovite u japansku kulturu, a mogućnosti da je istražite su neograničene.

hangman Hangman hangman hangman

Sada s pravom možemo da tvrdimo da je Vešala Plus igrica koju morate da imate! Ako vam je potrebno da vam deca budu nečim okupirana dok završavate kućne poslove, bolje da to bude uz pomoć jedne ovakve igrice koja je potpuno bezopasna i orijentisana ka učenju i razmišljanju. Jedna stvar je sigurna, nećete se pokajati ako nabavite igricu!