U današnje vreme, čini se da dečija pažnja traje sve kraće. Zbog količine informacija koje im se svakodnevno serviraju i kojima imaju pristup, deci brže nego ikada dosadi određena aktivnost i brzo prelaze na novu. Ovaj problem se, naravno, prenosi i na učionicu gde je nastavnicima ponekad jako teško da uključe decu u aktivnosti na času i održe dečiju pažnju na gradivu koje se obrađuje. Iako je integracija tehnologije u učionice došla prirodno i neprimetno, postoji još mnogo načina na koje možemo iskoristiti tehnologiju na času.

Jedna od dobrih strana sveta prožetog tehnologijom je to što su edukativne igrice dostupnije nego ikada ranije. Zbog toga smo rešili da podelimo sa vama nekoliko kvizova koje možete koristiti u učionici sa svojim đacima.

Geografija Kviz

geografija kviz

Ova aplikacija sadrži pitanja vezana za geografiju sveta, a svako pitanje prati zanimljivost o terminu iz samog pitanja ili odgovora. Pitanja su vezana za glavne gradove, zastave, ali i pojedinosti o određenim zemljama i kulturama koje će znati napredniji đaci ili pak ljubitelji geografije. Zbog raznolikosti pitanja, aplikacija se može koristiti za petake, ali i srednjoškolce. Ono što deci može biti zabavno je to da svako pitanje ima odgovarajuću sliku koja ili pomaže u rešavanju pitanja ili dodatno objašnjava odgovor. Linkove do aplikacije možete naći ispod teksta.

Get it on Google Play

Kviz iz istorije na srpskom

Kviz iz istorije

Mnogima je učenje istorije teško zbog mnogo datuma i činjenica koje treba upamtiti. Uz ovaj kviz, možda istorija postane malo lakša. Sa pitanjima od praistorije do današnjih dana, kviz je pogodan za više uzrasta. Sam kviz sadrži preko 150 pitanja iz svih oblasti istorije i pravi je izvor znanja i zabave, što će znatno olakšati učenje. Kliknite na dugmad ispod teksta da preuzmete igricu.

Get it on Google Play

Umetnički kviz na srpskom

umetnicki kviz

Ovaj kviz je svakako za naprednije učenike ili ljubitelje umetnosti. Sadrži pitanja o raznim epohama u umetnosti, slikarima, vajarima i mnogim drugim umetnicima. Osim pitanja i odgovora, kviz pruža i zanimljivosti, kao i umetnička dela o kojima se govori u pitanjima. Jezik kviza je usko vezan za umetnost, a sam kviz je preveden na razne jezike što može pomoći onima koji razmišljaju o školovanju u inostranstvu. Ako predajete likovnu umetnost ili radite u nekoj umetničkoj školi, ovaj kviz može biti koristan u učionici.

Get it on Google Play

Kviz o Životinjama

kviz o zivotinjama

Kviz o Životinjama može biti koristan na časovima biologije kada se uči životinjsko carstvo. Deca, pa i odrasli, vole životinje, a ovaj kviz sa preko 150 pitanja može biti jako zabavan za učenje i razumevanje stvorenja koja žive oko nas. Kao i svi ostali kvizovi, sadrži zanimljivosti o životinjama koje će se sigurno prepričavati. Preuzmite kviz i naučite ponešto novo o životinjama.

Get it on Google Play

Svi kvizovi sa liste su prevedeni na više jezika, što može biti od koristi pri učenju drugih jezika. Osim toga, svi kvizovi imaju ograničeno vreme za koje se mora odgovoriti na pitanje, tako da se mogu koristiti kao takmičenje među grupama učenika ili za pojedince u razvijanju brzog razmišljanja. Kako god ih koristili, verujemo da ćete se zabaviti i naučiti nešto novo iz raznih sfera obrazovanja koje teme kvizova pokrivaju.Uživajte!